✉️Nyhedsbrev uge 12

soren.lundsgaard

✉️Nyhedsbrev uge 12

Glædelig søndag! Her får du nogle af mine tanker, ideer, citater og spørgsmål som måske kan inspirere dig i din egen hverdag. Rigtig god læselyst ☀

🧠Noget som jeg gerne vil dele

Hvordan er den perfekte studerende?

For nylig var jeg til et studie-arrangement sammen med nogle medstuderende. Arrangementet havde fokus på studiemiljøet. I forbindelse med arrangementet var der et oplæg omkring “Den perfekte studerende”. Hvem er den perfekte studerende? Hvordan ser vedkommende ud? Hvordan opfører den perfekte studerende sig – på studiet, i fritiden eller når vedkommende er sammen med vennerne?

Forsamlingen blev bedt om at notere hvad der kendertegner den perfekte studerende – og budende var mange! Skulle et menneske leve op til alle de krav der blev stillet, før man kunne være en perfekt studerende, så ville vedkommende hurtigt køre sig selv i sænk.

Pointen med oplægget var at den perfekte studerende er et urealistisk ideal som er blevet skabt af en studiekultur uden rod i den virkelige verden. Det satte nogle spændende tanker igang.

Tidligere har jeg selv forsøgt at være den “perfekte” studerende. Hvad end det begreb nu betyder for den enkelte. Med tiden er jeg gået væk fra det – i stedet er mit mål nu at være et menneske. Et menneske på godt og ondt der nogle ganger laver fejl, andre gange imponerer. Mit liv er så meget mere end studiet og jeg vil også prioritere alt det ikke-faglige som jeg også godt kan lide at lave. Som f.eks. træning, madlavning, lytte til en bog eller have en samtale med en ven.

Jeg kan dog godt genkende de problematikker der er ifm. at være den perfekte studerende – er jeg mon “god nok”? Jeg oplever blandt mine medstuderende en vis form for social validering ifm. vores indsats på studiet. For at tage mig selv som eksempel, så hvis jeg hører at XX skal bruge weekenden på at studere, så kan jeg selv føle mig presset – fordi tager jeg så mit studie seriøst nok, hvis jeg som minimum ikke bruger nogle timer hver weekend på at studere?

Modsat har jeg også oplevet at hvis en medstuderende tager på et forlænget weekendophold og bare nyder selskabet med dem som vedkommende er sammen med, så føler jeg at jeg godt kan slække lidt på bremsen og tage det med ro – hvis XX ikke studerer denne weekend, så behøver jeg nok heller ikke.

Disse inputs kommer typisk fra de sociale medier – f.eks. via Facebook opslag, Instagram Stories, Snapchats eller som noget nyt, nu BeReal.

Ovenstående er dog irrelevant – mine medstuderende indsats burde ikke være med til at bestemme om hvorvidt min egen indsats er tilstrækkelig, for meget eller for lidt. Det der betyder noget, er om hvorvidt jeg selv føler mig godt nok inde i et givent emne til at kunne bestå til en kommende eksamen. Det er noget jeg stadig arbejder med – men det er svært ikke at sammenligne sig med dem man omgåes med. Fremadrettet vil jeg dog forsøge at tillægge det mindre betydning, og i stedet bruge mine medstuderende som ressource-personer – nogle som jeg kan sparre sammen med og i fællesskab gøre hinanden endnu dygtigere.

Og med det håber jeg at jeg ikke er den eneste der sidder med følelsen af at til tider være utilstrækkelig – det kan være svært, når man ser hvor gode alle andre er. I stedet, så vil jeg fokusere på det jeg selv kan kontrollere (f.eks. min egen indsats), og så lade det andet passere.

Artikler

I forbindelse med at jeg er glad for at optimere flere facetter i min tilværelse ved at indføre skemaer, pomodoro, Facebook Blocks osv., faldt jeg over denne artikel der netop siger at uanset hvilket udstyr man bruger for at optimere sit arbejde, så slår det ikke det at man rent faktisk sætter sig ned og laver det man skal. Artiklen kommer ind på vigtigheden af at rent faktisk udføre et stykke arbejde (f.eks. at læse i sin lærebog) frem for at bruge energi på at læse om hvordan man bedst læser i sin lærebog. En fælde jeg er faldet i mere end en gang.

📚Bøger

Henrik Duer & Eskild Ebbesen har slået sig sammen og skrevet bogen Sunde vaner med succes. I starten var jeg meget skeptisk – omslaget lyder som så mange andre selv-hjælpsmotionsbøger der lover mere end de kan holde. Men allerede få sider inde i bogen blev jeg positivt overrasket, hvor jeg bl.a. blev præsenteret for konkrete værktøjer til hvordan man kan “rydde ud” i mentalt dårlige miljøer. Jeg ser frem til at nå længere i bogen og håber på at den fortsat kan overraske mig positivt.

🎧Lydbøger

Efter en anbefaling begyndte jeg at lytte til Yngre med årene – Sundhedsbogen, der giver dig mindre sygdom og et længere liv med flere gode år af Bente Klarlund Pedersen. Bente Klarlund Pedersen lægger selv stemme til lydbogen og desværre har hun en tendens til at smaske og smager for meget på ordene – desuden er der intet revolutionerende i det hun læser op. Jeg har tidligere lyttet til Gopler ældes baglæns – videnskabens svar på et længere liv af Nicklas Brendborg som jeg hellere vil anbefale, frem for Bentes bog i samme genre.

🎞Videoer

Har du brug for at se et imponerende show og samtidig få et smil på læben på under 2,5 minut? Så se Tom Holland i denne lip sync battle. Enjoy.

🎶Musik

Under læsningen lytter jeg til lidt forskelligt musik – senest er jeg gået i gang med at lytte til de blide toner fra denne playliste “Deep Focus” fra Spotify.

🍽Opskrifter

Savner du inspiration til en nem og billig dessert? Så skal du bruge følgende:

  • Æblegrød
  • Digestive kiks
  • Flødeskum på dåse

Digestive kiks knuses og anrettes lag på lag sammen med æblegrød i et passende glas. Der toppes med flødeskum. Evt. drys med kakaopulver for ekstra finish. Det er nemt og smager godt. Velbekomme.

💬Citat

You can direct your attention to a million optimizations— email, meetings, notes, calendar, time tracking, goals, todo lists, time estimates, prioritization frameworks, quantified self sensors, analytics, apps, documents, journaling. But don’t. Ignore all this, and do the work. When you do the work, everything else optimizes itself.

Slava Akhmechet

❓Et spørgsmål at stille sig selv

Hvem er du som menneske?

👋Det var alt fra mig i denne omgang. Du ønskes en dejlig dag 😊

//Søren Villumsen Lundsgaard


Ønsker du ikke længere at modtage dette nyhedsbrev? Afmeld dig ved at sende en mail til soren.lundsgaard@hotmail.com og skriv “Afmeld” i emnefeltet. Så vil jeg ikke forstyrre dig længere.

Kender du en som du tror også kan få glæde af at modtage dette nyhedsbrev? Så videresend eller bed dem om at gå ind på denne adresse: https://soerenlundsgaard.com/omogkontakt/ og tilmelde sig i bunden af siden.

Vil du finde brevene fra de tidligere uger? Så bare klik HER og du kan se alle de nyhedsbreve jeg har udgivet.

Hej!

Mit navn er Søren Villumsen Lundsgaard og jeg står bag denne hjemmeside og dette nyhedsbrev. Jeg er studerende i Aalborg og via denne blog dokumenterer jeg min dagligdag og deler ud af det jeg finder interessant. Du må altid være velkommen til at kontakte mig med spørgsmål, kommentarer eller andet! Det kan ske via Facebook, skrive eller ringe på +45 31 71 65 03 eller følge mig på Instagram, YouTube eller LinkedIn. Du må også sende en mail til soren.lundsgaard@hotmail.com. Så vil jeg bestræbe mig på at vende tilbage hurtigst muligt.