Nyhedsbrev uge 36 2021

soren.lundsgaard

Nyhedsbrev uge 36 2021

En god uge, med en lidt kedelig ende, er nu ved at være ovre. God læselyst ☀️

👨‍💼Hvad jeg har arbejdet med:

Den seneste uge har budt på lidt af hvert – universitetet sørger i hvert fald for at jeg ikke kommer til at kede mig!

Jeg var med til at afholde et succesfyldt årsmøde ved Røde Kors Samaritterne – alt i alt en god aften. Rart at se at ens forberedelser har båret frugt. Jeg blev også genvalgt som vice aktivitetsleder for Røde Kors Samaritterne.

Min studieteknik har været lidt rusten – jeg har i hvert fald erfaret at måden jeg har læst på den seneste uge ikke har været særlig optimal. Så der har jeg fortsat lidt at arbejde med. Dog var jeg til en lærerig (og lugtende) dissektion i fordøjelsesorganer midt på ugen. Rart at få nogle af de ting man læser om, i hænderne.

Jeg er nu for alvor også begyndt som cykel-intrukstør ved UniFitness. Torsdag morgen havde jeg mit første hold – der var god stemning og jeg ser frem til flere holdtræninger i fremtiden.

I weekenden blev jeg ramt af en mild forkølelse – jeg er dog ikke den eneste. Samtlige i min omgangskreds er syge på den ene eller den anden måde. Det kan være en konsekvens af at vi langt om længe må mødes i store flokke og ikke på samme måde holder afstand og bruger håndsprit. Heldigvis har jeg ikke hørt om nogle alvorlige sygdomstilfælde.

🔮 Hvad jeg ser frem til i den kommende uge

I den kommende uge er der for en gang skyld ikke det store på programmet. Jeg vil derfor have tid til at fordybe mig i studiet, være sammen med mine venner og da vinterbadeklubben åbner i den kommende uge, vil jeg også se frem til sæsonens første dyp.

🤓Hvad jeg har lært

Som jeg nævnte til en start, så har jeg lært at min studieteknik ikke har været optimal. Helt konkret har jeg for hurtigt gået i gang med at memorere anatomiske strukturer før jeg har forstået de basale grundprincipper. Det har medført at jeg har haft en meget “kasse-forståelse” for emnet – jeg har f.eks. ikke været i stand til at relatere forskellige emner på tværs af hinanden.

Fremadrettet vil jeg derfor prioritere at forstå grundprincipperne og så derefter fordybe mig i de specifikke detaljer.

📚Hvad jeg læser

Jeg er stadigvæk godt i gang med bøgerne Mærkbarhed af Imran Rashid og Dr. Zukaroffs testamente af Peter Lund Madsen. Studie, venner, arbejde og sygdom har taget noget af min tid, så jeg ikke har læst så meget som jeg havde håbet på.

📺Videoer jeg har set

Indrømmet, jeg er med på hypen til at optimere og forbedre min hverdag – med det formål at få et større mentalt overskud.

I den forbindelse har Ali Abdaal passende uploadet denne video: The Best Productivity Hacks of All Time. Her bliver man præsenteret for nogle af de mest populære produktivitets hacks og han rangerer dem efter hvor godt de virker for ham. Personligt er jeg ikke enig i hans rangering, men man skal være velkommen til at lade sig inspirere.

🥙Opskrift

Jeg er stadigvæk godt i gang med at prøve nye opskrifter af. I denne uge er har jeg lavet følgende:

Ovnbagte grøntsager – alt i et fad + Quinoadeller

Rajma – vegetarisk curry med kidneybønner

💬Citat

If my hands are fully occupied in holding on to something, I can neither give nor receive.

Dorothee Sölle

👋Det var alt fra mig i denne omgang. I ønskes alle en dejlig dag 😊

/Søren Lundsgaard